Heftruckchauffeur cursus volgen bij de specialist in rijopleidingen

Heftruckchauffeur cursus

Ben jij op zoek naar een heftruckchauffeur cursus? Ik heb zelf mijn heftruckcertificaat behaalt bij PTC Opleidingen. Zij hebben veel ervaring met rijopleidingen voor transportvoertuigen en opleidingen op het gebied van veilig werken. Met meer dan 35 jaar ervaring zijn zij echt specialisten op dit gebied. 

Heftruckchauffeur cursus volgen in Amersfoort

Heftruckchauffeur cursusDe heftruckchauffeur cursus duurt twee dagen en wordt gegeven op hun trainingslocatie in Amersfoort. Het is bij meerdere deelnemers van een bedrijf ook mogelijk om de cursus op eigen locatie te volgen. De cursus bestaat uit een theoretisch deel en een praktijk gedeelte. Natuurlijk is het belangrijk dat je weet hoe je een heftruck moet besturen en bedienen maar zeker zo belangrijk is de theorie er om heen. Hier leer je meer over elektriciteit, NEN normen en waar je allemaal rekening moet houden om zo veilig mogelijk te werken.

Heftruckcertificaat

De heftruckchauffeur cursus wordt afgesloten met een examen. Als je hiervoor slaagt ontvang je het heftruckcertificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Daarna moet je een herinstructiecursus volgen om hem te laten verlengen. Zo wordt je kennis weer opgefrist en ben je ook weer op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Op die manier blijft het werken met een heftruck veilig. Wil je meer weten over de opleidingen van PTC? Bekijk dan de website voor meer informatie.