Dit is waarom het belangrijk is om in goede schoenen te investeren

voet peesplaatontsteking

Veel mensen staan vaak niet stil bij het feit hoe belangrijk het is om de juiste schoenen aan te schaffen. Een groot deel van je leven breng je door op je voeten en zij zijn degene die je gehele gewicht ondersteunen. Als jouw schoenen niet de juiste ondersteuning bieden, dan kan dit voor zorgen dat je later voetproblemen oplopen, bijvoorbeeld voet peesplaatontsteking. Lees verder hoe de juiste schoenen koopt om je gezondheid in tact te houden.

Waar moet je op letten bij het kopen van de juiste schoenen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je schoenen koopt. Vraag ook naar de medewerkers in de winkels wat zij adviseren. Hier zijn de belangrijkste punten:

  • Pasvorm. Zorg voor dat de schoen past. Wanneer je schoen te ruim is, dan kan je voet namelijk verplaatsen in de schoenen. Een krappe schoen is ook niet goed.
  • Goede steun. De voet en enkel moeten goed ondersteund worden, dus zorg ervoor dat de schoen om deze delen goed omsloten is.
  • Demping onder de hiel. Demping zorgt ervoor dat het neerkomen van de hiel verzacht wordt. 

Hakverhoging. Een kleine hakverhoging wordt vaak aanbevolen. Dit zorgt er voor dat er minder spanning op de achilles pees en peesplaat wordt gezet.