Bij een dartbord kopen op dartshopper.nl heb je keuze uit bijna 70 verschillende dartborden. Tussen de borden zitten grote verschillen. Je kunt een professioneel dartbord kopen als je serieus met de dartsport aan de slag wilt of als je een horecagelegenheid hebt waar je wilt kunnen darten. Daarnaast zijn er dartborden voor recreatief gebruik en speciale trainingsborden. De laatste jaren kun je ook een smart dartbord kopen. Dat zijn borden met een elektronische ondersteuning. Hier kun je niet met dartpijlen met een metalen punt in gooien. Voor een smart dartbord heb je pijlen met een zachte punt nodig.

Kwaliteitsverschillen bij een dartbord kopen

Een professioneel dartbord kopen vraagt een flinke investering. Zo’n bord is gemaakt van een uitstekende kwaliteit sisal. Zelfs als je het zeer intensief gebruikt gaat het jarenlang mee, zonder dat er oneffenheden op het oppervlak ontstaan. De draadvakken zijn gemaakt van plat staal. Het voordeel daarvan is dat er niet gemakkelijk een dartpijl op kan afketsen. Een recreatief dartbord kopen is goedkoper, maar dat zie je terug in de kwaliteit. Het bord slijt veel sneller en de draadvakken zijn gemaakt van rond staal. Door het grotere draadoppervlak kan er sneller een pijl op afketsen.

Een dartbord kopen voor de training

Wie op een professionele manier met darts bezig is moet veel trainen. Dat kan op een regulier professioneel dartbord, maar je kunt ook trainings dartbord kopen. Zo’n bord is ideaal om je concentratie te verbeteren. De vakken voor de doubles, triples en de bullseye zijn op een trainingsbord een stuk kleiner dan op een wedstrijdbord. Daardoor moet je preciezer richten en dat vraagt meer van je concentratie. Door regelmatig een tijdlang te oefenen op een trainingsbord leer je jezelf beter te focussen. Dat komt je prestaties in de wedstijd ten goede.