Puzzels maken is een geweldig tijdverdrijf, het vergt veel geduld, maar het stelt je ook in staat je creativiteit te gebruiken. Hoewel het soms erg uitdagend kan zijn, is het allemaal waard als je een leuke Jan van Haasteren 3000 vindt om op te lossen. Zorg ervoor dat je de instructies leest voordat je aan een puzzel als deze begint, of aan welke puzzel dan ook!

Wat maakt een goede puzzel?

Een goede puzzel is er een waar je lang over na moet denken. Ik zou er bijvoorbeeld voor kiezen om een breinbrekende doolhofpuzzel zoals Ravensburger puzzel 1000 stukjes op te lossen. Hoewel je het misschien niet in een paar minuten oplost, denk je daarna altijd na over de puzzels. Ze zijn soms moeilijk, maar elke seconde die je besteedt aan het oplossen ervan waard.

Een eigen puzzel maken

Puzzelen maakt het geweldig om je vaardigheden te testen. Het is leuk en het houdt je scherp. Zelfs als je de perfecte puzzel niet vindt, doe je toch iets productiefs. Je maakt tenminste iets, en de stress is het uiteindelijk allemaal waard! Om de puzzel te maken heb je nodig:

– Een lege schelp

– Wat karton

– Een goede boor

Maak een leuk klein gaatje in de zijkant

Bevestig de schelp in het midden

Plak het in het gat en boor dan het gat

Zorg ervoor dat je een dun laagje lijm aanbrengt om het goed af te dichten. Breng niet te veel lijm aan, anders gaat de schelp verschuiven. De schelp moet perfect stevig zijn, anders werkt het niet. Als je alle gaatjes hebt gemaakt, laat je ze drogen en plak je de schelp vast aan de schelp. Zorg ervoor dat de schelp niet beweegt.

Voordat je het dichtplakt, verf je het met zwarte of witte verf en druk je het op zijn plaats. Verf alle naden die u kunt. De onderkant van de schelp zal niet werken, omdat die niet zal plakken, dus verzegel die ook. Het kost veel moeite, maar het is het waard!

Dit is een zeer unieke en leuke puzzel om te maken, maar hij zal altijd werken en goed van pas komen als je mensen over de vloer hebt die zelf van een goede puzzel houden!