Wilt u graag vijgen gedroogd kopen?

vijgen gedroogd

Fruit heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Het ene fruit vind je lekkerder als de ander, de een is wat zoeter als de ander. Maar ook heb je gedroogd fruit. Dit is heet gedroogd omdat er simpelweg geen vocht meer in het fruit zit. Dit kun je om verschillende redenen doen. Fruit is langer houdbaar, maar ook omdat als het gedroogd is langer zijn voedingsstoffen bewaard. Elke soort fruit kan gedroogd worden zo heb je aardbeien gedroogd banaan gedroogd maar ook vijgen gedroogd.

Soorten

Fruit drogen kun je op verschillende manieren doen. Dit kun je doen  door het fruit lang te laten staan. Maar je kunt het ook drogen door het fruit in de felle zon te laten staan. Tegenwoordig zijn er ook speciale apparaten die er voor zorgen dat het vocht ontneemt ui het fruit en hierdoor krijg je dus ook gedroogd fruit.

Fruit is niet het enige voedsel dat men droogt. Men droogt namelijk ook vlees,vis en kruiden. Het gedroogd fruit kun je gebruiken voor verschillende dingen, als ontbijt bij de yoghurt, als tussendoortje of als je bezoekt krijgt.