Snowboard soorten voor kunstjes op de piste

Voor elke soort snowboarder zijn verschillende snowboards te krijgen. Voor beginners zijn er beginners snowboards, voor snowboarders die off piste willen zijn er weer andere snowboards en voor freestylers zijn weer andere soorten snowboards. Deze snowboards voor freestylers zijn ook in verschillende varianten beschikbaar. Zo zijn er freestyle boards voor beginnende freestylers, maar ook voor gevorderden freestylers zijn weer speciale snowboards beschikbaar. Daarnaast zijn er ook snowboards die zowel geschikt zijn om normaal mee te snowboarden, maar die ook gebruikt kunnen worden voor freestylen. Het kan fijn zijn om zo een snowboard aan te schaffen als je van plan bent om zowel normaal te snowboarden als om te freestylen.

Welk board?

Als de voorkeur ligt bij freestylen op het snowboard, is het slim om hier een speciaal snowboard voor te kopen. Een freestyle snowboard is vaak korter in de lengte dan een normaal snowboard. Je kunt een freestyle snowboard kopen of huren. Een van de populairste freestyle snowboards is eentje met een zogenoemde twin-tip. Dit is een snowboard waarbij de voor- en achterkant even breed zijn. Dit is fijn, zodat met beide kanten van het board makkelijk kunstjes gedaan kunnen worden. Ook een directional twin snowboard. Bij een directional twin snowboard zijn de voor- en achterkant ook even breed, maar staan de bindingen iets verder naar achteren.

Trucs op de piste

Na het aanschaffen van een speciaal snowboard is het de vraag welke trucs hiermee gedaan kunnen worden. Voor een snowboard dames kan dit weer anders zijn dan voor een heren snowboard. Een redelijk bekende truc die zowel met een heren- als met een dames snowboard gedaan kan worden is een zogenoemde Indy Grab. Dit is de truc waarbij je het snowboard tijdens een sprong, tussen de bindingen van het board in, met een hand vastpakt. Het lastigste van deze sprong is om weer netjes op beide voeten te landen. Het is belangrijk om goed door je knieën te gaan bij het landen. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder kans hebt op blessures