Op vakantie in het buitenland? Onnodig, want je kunt ook naar Zuid Limburg!

vakantieparken zuid limburg

Een aanzienlijk deel van de Nederlanders prefereert naar het buitenland te gaan voor vakantie. Pas in 2020 kwamen velen van hen er achter dat dat echter helemaal niet per se nodig is om een geslaagde vakantie te beleven. Nederland heeft namelijk ook alles in huis om elk type vakantieganger te bedienen. Als je ervan houdt je op te houden in een natuurlijke, groene en bosrijke omgeving, dan zou je bijvoorbeeld eens aan aantal dagen in een van die fijne vakantieparken in Zuid Limburg kunnen verblijven. Los van de fijne natuuromgeving staat Zuid Limburg bekend om zijn vele mogelijkheden tot het maken van uitstapjes. In de volgende alinea wordt er hiervan een aantal genoemd.

vakantieparken zuid limburg

Waarom is Zuid Limburg zo’n fijne vakantiebestemming?

Vanuit je accommodatie op een vakantiepark in Zuid Limburg zou je onder andere de volgende bijzondere bezienswaardigheden en attracties kunnen bezoeken:

  • In bijna het uiterste zuidwesten van Limburg ligt de provinciehoofdstad Maastricht. Het stadscentrum van deze stad behoort zonder twijfel tot de mooiste centrums van Nederland. 
  • In Zuid Limburg vind je ook het plaatsje Valkenburg aan de Geul. Valkenburg staat bekend om zijn gemoedelijke straatjes vol terrassen.
  • Over Valkenburg gesproken: hier bevindt zich ook een groot wellnesscentrum. Een ware garantie voor een dag met totale ontspanning!
  • Nogmaals Valkenburg: de gemeentegrotten van deze plaats zijn zeer de moeite waard.
  • Bij het plaatsje Vaals ligt de Vaalserberg. Dit is het hoogste punt van Nederland én deze plek markeert het drielandenpunt tussen Nederland, België en Duitsland.
  • Nabij de stad Landgraaf vind je een indoor skihal. Hier kun je naar hartenlust skiën en langlaufen over kunstsneeuw.
  • Wandelen kun je bij uitstek in de omgeving van het Geuldal. Spectaculaire bossen, graslanden en houtwallen wisselen elkaar in deze regio in razend tempo af.

Snowboard soorten voor kunstjes op de piste