Onzichtbaar gehoorapparaat kopen: hier moet je op letten

onzichtbaar hoortoestel

Je audicien heeft vastgelegd dat je gehoorverlies hebt en nu wil je een gehoorapparaat kopen. Het liefst wil je een gehoorapparaat dat niet zichtbaar is en daarom is je keuze gevallen op een onzichtbaar gehoorapparaat. Bij het kopen van dit gehoorapparaat moet je echter wel op een aantal punten letten. In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Is dit apparaat wel geschikt voor jou?

Het eerste punt waar je op moet letten bij het kopen van een onzichtbaar gehoorapparaat is of dit apparaat wel geschikt is voor jou. Dit is afhankelijk van je gehoorgang en jouw mate van gehoorverlies. Wellicht heeft je audicien je hier al iets over kunnen vertellen.

onzichtbaar hoortoestel

Denk aan de voor- en nadelen

Voordat je meteen een onzichtbaar gehoorapparaat koopt is het slim om je eerst eens te verdiepen in de voor- en nadelen. Een groot voordeel is natuurlijk dat het apparaat onzichtbaar is. Daarnaast hoor je het geluid ook natuurlijker uit dit apparaat.

Daarentegen heeft een onzichtbaar gehoorapparaat ook een aantal nadelen. Zo moet je het filtersysteem bijvoorbeeld met regelmaat vervangen, omdat dit makkelijk bevuild raakt met oorsmeer. Daarnaast kan het soms lastig zijn om het hoortoestel uit je oor te halen, vooral als je minder gevoel in je vingers hebt. Ook kan de elektronica sneller beschadigd raken, omdat de behuizing niet heel stevig is.