De verre herkomst van arganolie

Als je nu op zoek bent naar arganolie kun je het makkelijk verkrijgen via webshops, zoals DailyArgan. Daardoor sta je niet stil bij het hele proces dat er vooraf gaat voordat je het verkocht wordt. Arganolie gezicht komt helemaal vanuit Marokko. In het zuidwesten van Marokko staan namelijk de enige arganbomen. Dit komt doordat de grond daar zeer voedzaam is en ervoor zorgt dat de bomen daar kunnen groeien. Daar worden de vruchten van de boom tot arganolie verwerkt door de Berbervrouwen. Het is een belangrijke inkomstenbron voor ze en daarom is zijn de arganbomen ook beschermt.

Arganolie als een middel tegen littekens

Wat over het algemeen bekend is, is dat arganolie goed is voor je huid en haar. Wat de meesten niet weten is dat het ook goed is voor littekens. Als je een litteken hebt, wil je natuurlijk dat die zo snel mogelijk geneest. Door arganolie te gebruiken, bevorder je het natuurlijke herstellingsvermogen van je eigen huid. Dit gebeurt door de vele stoffen in arganolie die een voedende werking hebben. De belangrijkste stof hierbij is vitamine E. Daardoor kun je huid sneller herstellen. Verder kan het ook helpen bij klachten zoals jeuk en pijn. 

Een natuurlijke aftersun voor een verbrande huid

Arganolie is ook geschikt om gebruikt te worden als een aftersun. Na het zonnen, kun je er misschien achter komen dat je jezelf toch niet goed ingesmeerd had. Geen ramp, ook dan helpt arganolie. De grote hoeveelheid vitamine E die het bevat, bevordert namelijk het herstel van je huid. De hydraterende werking van de olie zorgt ervoor dat je huid minder gaat schilferen en beperkt dus de schade aan je huid. Zorg er wel voor dat je het op de juiste manier aanbrengt. Vaak heb je aan een paar druppels al genoeg. Om het aan te brengen is het goed om het zachtjes in je huid te masseren.