Velux Dakraam

Wil je in je woning ook gebruik maken van een ruimte waar je anders niets mee doet? Dan moet je vast denken aan de zolder, door het plaatsen van een dakraam maak je van de ruimte een volwaardige kamer. Denk je aan een dakraam, dan moet je waarschijnlijk direct denken aan een Velux dakraam. Het merk is al jaren op de markt en zeer betrouwbaar, ook de accessoires van het merk zijn van zeer goede kwaliteit. Voor ieder dak heeft Velux wel een oplossing betreft een dakraam. 

Velux Dakraam

Waarom wordt een dakraam geplaatst?

Naast het binnenbrengen van natuurlijk daglicht, is een Velux dakraam ook een meerwaarde voor je woning. Voordeel is ook dat je voor een relatief kleine investering, van een nutteloze zolder een extra kamer maakt. Voor een goede ventilatie kun je ook een dakraam plaatsen, een ventilatierooster zorgt ervoor dat je zomer en winter kunt ventileren zonder dat je het dakraam open hoeft te doen. Ventileren is zeer belangrijk, niet alleen om schimmels tegen te gaan, maar ook om de binnenlucht te verversen.

Plaatsen van een dakraam

Het is natuurlijk van het grootste belang bij het plaatsen van een Velux dakraam dat je het goede formaat kiest, er moet voldoende daglicht de kamer binnen komen en ook de ventilatie moet op orde zijn. Het beste is om een formaat dakraam te kiezen, waarbij je niet de dakconstructie hoeft aan te passen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook financieel is dit voordeliger. Probeer altijd tussen de bestaande balken het dakraam aan te brengen op het dak.