franse-balkons

Een stedentrip naar Parijs is bijna altijd een goed idee. Parijs wordt niet voor niets de stad van de liefde genoemd. Maar waarom is dit eigenlijk? Waarom lijkt Parijs met elk weer en in elke omstandigheid mooi? Ligt het aan de huizen? Die mooie balkon omheining? Of zijn het de inwoners die de stad naar een hoger niveau tillen? Uiteindelijk zal het allemaal een bijdrage leveren aan het magische gevoel wat de stad veel mensen geeft. Denk hierbij ook aan de gezellige koffietentjes en kleine bakkertjes. Ook de gezellige restaurants en terrasjes werken zeker mee aan een goede sfeer.

Huisjes vol verhalen

De inwoners van Parijs zijn allemaal verschillend. Als je door de stad loopt, is het soms gek om te bedenken dat achter elk frans balkon een verhaal schuilgaat. Toch lijken de meeste mensen in Parijs een fijn bestaan te hebben. Dit kan ook bijna niet anders in zo’n mooie stad vol dingen om te beleven. Voor veel toeristen is de Eiffeltoren de ultieme hotspot, maar er zijn nog veel meer gebouwen en plekken die zonder twijfel het bezichtigen waard zijn. Denk hierbij aan de verschillende parken die Parijs telt en ook verschillende kerken zijn het bezoeken waard.

Waarom komen mensen steeds terug naar Parijs?

Hoe kan het toch dat mensen altijd terug blijven komen in Parijs? Je zult toch denken dat wanneer je alles gezien hebt, je niet meer terug hoeft. Maar misschien zit het wel daarin. Je kunt nooit alles gezien hebben in een stad als Parijs. Het blijft een fijne stad om te zijn, en er blijven nieuwe dingen bij komen die je kunt doen of kunt bezichtigen. Daarom blijft het fijn om naar Parijs te gaan voor een gezellige stedentrip. Het kost natuurlijk niet weinig, maar dan heb je ook wat.