Last van je rug? Probeer een pocketvering matras

pocketvering matras

Het pocketvering matras is slechts één van de vele soorten matrassen en bedden die je kunt kopen. Soms zijn er zelfs zoveel soorten te koop dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke stoffen, dikte, hardheid of afmetingen wil je nu hebben? Dat is een zeer persoonlijke keuze.

pocketvering matras

Wel kunnen wij je alvast iets vertellen over een van de meest gekochte matrassoorten: het pocketvering matras. Het is een veelgebruikt soort matras door mensen die vaak last hebben van de rug of nek. Maar waarom heet het eigenlijk een pocketvering matras?

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketveer is een metalen springveer in een pocket ofwel een zakje. Dat zakje is gemaakt van een ongeweven materiaal. In een pocketvering matras zitten heel veel van dat soort zakjes naast elkaar verwerkt. Geen zorgen: je voelt de veren niet in je rug prikken. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat ze ook niet voelbaar zijn. 

pocketvering matras

Is dit het matras voor jou?

Dat hangt heel erg af van je smaak in matrassen en je houding. Natuurlijk vindt de ene persoon een hard matras fijn en ligt de ander juist lekkerder op een zacht matras. Dat kan niemand voor je bepalen. Wel is het zo dat pocketvering matrassen over het algemeen vrij stevige matrassen zijn, en dat is simpelweg vaak beter voor je lichaam. Ook is het pocketvering matras zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben gezien het de circulatie van lucht bevordert. Zo blijf je ook op een hete zomerdag koeler dan op een ander matras.