Fietsen is al populair sinds de 16e eeuw, maar in de loop van de jaren zijn onderdelen van een fiets veel beter en veel veiliger geworden. Een fiets bestaat uit twee afzonderlijke delen; een voor- en achterwiel, en je kunt een van beide zo snel ronddraaien als je wilt, met de mogelijkheid om te remmen met een van beide remmen. Het is ook mogelijk om op een fiets te springen met de juiste vaardigheden, hoewel dat tegenwoordig veel zeldzamer is.

Vandaar dat rieten fietsmand erg populair zijn, vooral in grotere steden, en ook in kleinere steden winnen ze aan populariteit. Er zijn verschillende soorten fietsen verkrijgbaar, waaronder hybride fietsen met drie wielen. Wil je echter een fiets voor op het platteland, dan heb je een fiets nodig met een groot frame, een tweewieler en een motor en de goedkoopste optie is een mountainbike, deze kosten normaal gesproken minder dan 500.

Racefietsen voor de snelle coureur

Racefietsen zie je vaak in steden als Amsterdam en Rotterdam, en je vindt er een bijna onbeperkt aantal. Je zult vaak merken dat je lokale winkel ze op voorraad heeft, maar ze kunnen duur zijn.

Racefietsen zijn vaak de populairste fietsen in Groot-Brittannië, omdat ze u in staat stellen van een soepele rit te genieten, zonder dat u om de weg tegen de auto’s hoeft te vechten. Ze zijn relatief duur en zijn te vinden voor rond de 1.000 euro, met de beste deals online.

Fietsen en duurzaamheid gaan goed samen

Fietsen is ook goed voor het milieu, want u doet uzelf en uw omgeving een plezier. Een fiets in plaats van een auto betekent dat u niet alleen de auto gebruikt, maar ook de olie die hij nodig heeft en de benzine die hij gebruikt om bij u te komen. U kunt ook geld besparen, want de gemiddelde dagelijkse gebruikskosten van een auto bedragen ongeveer 20 euro, terwijl dat voor een fiets ongeveer 6 euro is.

Als u een uitstapje naar het platteland plant, is het misschien een goed idee om een fiets mee te nemen, vooral als u geen toegang tot het openbaar vervoer hebt. Je kunt niet veel verder van de stad komen dan van de dichtstbijzijnde bushalte, en je benen zullen je dankbaar zijn dat je iets hebt om je daar te brengen. U kunt zelfs een fiets meenemen op cruiseschepen als u een