Begeleiding in het uitvaart proces Hengelo

Een overlijden heeft een enorme impact op het leven van de nabestaanden. Er is in het begin veel verdriet en ongeloof. Een waardevol afscheid is belangrijk voor het verwerken. Je kunt een uitvaart zo mooi maken als je zelf wilt en zoals de overleden persoon wenste. Bij uitvaart Hengelo kan uitvaartbegeleiding worden toegepast. Een persoon kan zowel plots als verwacht overlijden bijvoorbeeld na een lang ziekte bed. Bij een plots overlijden kun je een begrafenis niet voorbereiden en daarom kun je uitvaartbegeleiding inschakelen bij uitvaart Hengelo om alle praktische zaken rondom een uitvaart te regelen zonder hals over kop zelf aan de slag te moeten. De schok en het verdriet rondom het overlijden maakt het lastig om zelf met alle andere nabestaanden aan de slag te gaan. Daarom is hulp zeker welkom.

Hoe gaat uitvaartbegeleiding in zijn werk?

Een verzorgde uitvaart gun je iedereen toe. Uiteraard zijn er naast uitvaartbegeleiding voor volwassen personen ook speciale begeleidingsopties voor een kinderuitvaart. Een kind verliezen is een enorme schok. Het is tevens de angst van iedere ouder. Je wilt je kind een mooi afscheid gunnen en zal bij uitvaart Hengelo zowel op emotioneel als praktisch worden begeleid. Bij een doodverklaard persoon door een arts kan de uitvaartbegeleidster worden gebeld om snel alle zaken te regelen. Ook bij verwacht overlijden zijn voorzorggesprekken mogelijk waarbij de kosten en werkwijze onder de loep worden genomen. Ook na de uitvaart zal er veel verdriet en emoties loskomen. Er kan langer worden begeleid door gezamenlijke gesprekken te voeren en terug te blikken op het leven van de overleden persoon.

Neem een mooi afscheid en doe inspiratie op

Je kunt bij een uitvaart heel veel regelen. Nadat alles rondom de bezittingen en schulden van de overleden persoon kan worden geregeld door uitvaart Hengelo, kan ook de hele vormgeving van de begrafenis of crematie worden geregeld. Denk aan de rouwauto, de kist, rouwkaarten, een film met het leven van de overleden persoon, muziek optredens en toespraken. Het doet goed om een persoon te herinneren hoe hij tijdens het leven was. Dit kan met uitvaartbegeleiding naar wens worden gedaan.