Wat je kunt aantonen met een vca diploma

vca diploma

Veiligheid moet altijd voorop staat. Dat is natuurlijk zo in alle facetten van het leven maar nog meer in bepaalde sectoren waarin gevaar loert. Denk dan bijvoorbeeld aan de bouw, steigerbouw, transportsector en meer plekken waar veel met de handen en met grote machines wordt gewerkt. Daarvoor is het vca diploma in het leven geroepen.

Wat is vca?

Vca is een afkorting die in eerste instantie stond voor veiligheid checklist aannemers. Het is dan ook in eerste instantie bedacht voor de sector van aannemers. Tegenwoordig wordt dit diploma echter ook in veel andere sectoren gevraagd. De V in de afkorting van Veiligheid is bovendien verder uitgebreid met veiligheid, gezondheid en milieu. Er kwamen door de jaren heen namelijk steeds meer aspecten bij kijken en het bleek nodig de terminologie verder uit te breiden om zeker te zijn dat je de lading blijft dekken. 

Wat je aantoont

Met een vca diploma kun jij dus aantonen dat je op de hoogte bent van en in staat bent tot het juist handelen als het gaat om veiligheid, milieu en gezondheid. Jij weet dus hoe je ongelukken voorkomt op best mogelijke manier.