Wat doen outplacementbureaus en wanneer heb je ze nodig?

outplacementbureaus

Soms gaat het niet goed met een bedrijf. Dat kan komen door de uitbraak van corona maar ook door een financiële crisis of andere minder drastische reden. Vaak heeft dit wel een bedrijfseconomische reden. Dat heeft dan ook consequenties voor je personeel. Dat is wanneer outplacementbureaus je kunnen helpen.

outplacementbureaus

Wat een outplacementbureau doet

Wanneer je besluit dat je de hulp nodig hebt van een outplacementbureau dan heb je waarschijnlijk werknemers in dienst die je niet meer kunt betalen of die boventallig zijn geworden. Dat is natuurlijk heel vervelend voor jou en met name je personeel. Dan wil je ze dolgraag ergens anders onder kunnen brengen, toch? Een outplacementbureau helpt je daarbij. Zij zorgen ervoor dat je werknemers weer aan de slag kunnen bij een ander bedrijf.

Hoe werkt het

Bij een outplacementbureau werken mensen met een gigantisch netwerk in de bedrijfswereld. Daarnaast zijn er vaak arbeidsdeskundigen werkzaam die als geen ander weten hoe je mensen aan een nieuwe baan moet helpen. Zij gaan samen met jou, samen met je werknemer of met jullie allebei op zoek naar een bedrijf waar juist een tekort is en waar ze jouw werknemers goed kunnen gebruiken.