Tijd voor een jaarlijkse NEN 3140 inspectie

NEN 3140 inspectie

ITS Inspecties is gespecialiseerd in de NEN 3140 inspectie. Tijdens deze controles worden alle elektrotechnische installaties nagekeken en onderhouden. Iedereen weet dat het van levensbelang kan zijn dat al het apparatuur Deze controle is van toepassing om elektrische installatie en apparatuur met een nominale spanning tot 1000 volt goed na te kijken. Dit worden de laagspanningsinstallaties genoemd. Vooral de verzekeringsmaatschappijen stellen deze controles verplicht, dit om de (brand) veiligheid van de machines te kunnen waarborgen. Het bedrijf ITS Inspecties, heeft met dit soort controles al heel wat jaren ervaring en weten als geen ander waar zij op moeten letten.  NEN 3140 inspectie

Weer zonder problemen een NEN 3140 inspectie gehad

Vandaag was het weer de tijd om een NEN 3140 inspectie te krijgen. Een week van tevoren krijg je hier een bericht over, op welke dag en tijdstip er iemand langs komt voor de controle. Tijdens deze controle worden drie punten bekeken, zoals:

  • Het veilig gebruik van elektrische installaties
  • Het veilig gebruik van elektrische gereedschappen
  • Veiligheidsinstructie van medewerkers met betrekking tot elektrische installaties

Gelukkig hebben wij weer een rapportage gekregen over de punten die eventueel extra aandacht nodig hebben. Deze keer waren wij zonder problemen door deze keuring heen gekomen en daar zijn wij natuurlijk best wel trots op.