Kies de makkelijke weg bij een aanvraag

Bij een vog aanvraag wil je er zeker van zijn dat de aanvraag goed wordt gedaan, maar het liefst zonder te veel tijd eraan kwijt te zijn. Naar de gemeente kost tijd wat veel mensen tegenwoordig niet hebben, zeker in de tijd van thuiswerken is het perfect dat je de aanvraag kan doen via vog-aanvraag.info. Thuis op je gemak doe je de aanvraag wanneer het je past, of dit nu midden in de nacht of in het weekend is dat maakt niet uit. Je dure tijd verspillen met een afspraak is er niet meer bij.

vog aanvraag

Zijn er vaste beroepen?

Je vraagt je misschien af of er vaste beroepen zijn voor een vog aanvraag, en kan elke werkgever zomaar een Verklaring Omtrent het Gedrag van je eisen? Alle beroepen waarvoor je verplicht een verklaring aan moet vragen zijn wettelijk vastgelegd, daarnaast kan een werkgever altijd bepalen dat je de verklaring aan moet vragen. Dit geldt ook als het niet wettelijk is verplicht, hier kun je niets aan veranderen bij het de sollicitatieprocedure. 

Je hebt een strafblad

Wanneer je een strafbaar feit hebt gepleegd en je moet een vog aanvraag doen is dit een onzekere tijd, krijg je wel of niet je verklaring? Allereerst is het goed om na te gaan wanneer je het strafbare feit hebt gepleegd, valt dit buiten de terugkijktermijn dan is de kans dat je verklaring toch krijgt. Maar er zijn ook strafbare feiten waarbij er onbeperkt teruggekeken worden, zoals zedendelicten. Het is dus vooraf moeilijk te zeggen of je de verklaring krijgt, wel kun je informeren hoe groot de kans is om een beetje een beeld te krijgen.